Opći uvjeti i pravila

Vlasnik web stranice upotrijebit će razumnu brigu kako bi osigurao da su podaci na web mjestu točni i ažurirani. Istodobno, zadržava pravo izmjene sadržaja web mjesta ili prekida ažuriranja u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave i ne preuzima nikakvu odgovornost za obnovu web mjesta. Isto tako, vlasnik web stranice može u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti promijeniti usluge, proizvode, cijene ili programe opisane na ovoj web stranici. Prije upotrebe podataka s web mjesta provjerite točnost informacija u tvrtki. Korištenje zaštitnog znaka vlasnika web stranice dopušteno je samo uz prethodno odobrenje vlasnika web mjesta.

ONLINE SHOP hipposhop.hr

Opći uvjeti mrežne trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1), Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) EU i Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEKom-1) i u skladu su sa također međunarodni kodovi e-trgovine.

Opći uvjeti uređuju rad internetske trgovine, prava i obveze korisnika i internetske trgovine te reguliraju poslovni odnos između internetske trgovine i kupca. Kupac je vezan općim uvjetima koji vrijede u trenutku kupnje (internetska predaja narudžbe). U trenutku podnošenja narudžbe, korisnik se podsjeća na opće uvjete i potvrđuje svoje poznavanje istih.

Možete kupiti online na hipposhop.hr registracijom. Posjetitelj nakon registracije dobije korisničko ime koje je isto kao i adresa e-pošte i zaporka. Registracijom posjetitelj postaje korisnik internetske trgovine.

POPUST

Sve cijene na web trgovini hipposhop.hr izražene su u EUR i uključuju 22% PDV-a. Cijene vrijede u trenutku dodjele i nisu unaprijed definirane. Ponuda vrijedi do otkazivanja. U pravilu se popusti i ostale kampanje ne zbrajaju.

Iako se ulažu ogromni napori za pružanjem najsavremenijih i točnih informacija, podaci o cijenama mogu biti netočni. U ovom slučaju ili ako se cijena predmeta promijeni tijekom obrade narudžbe, tvrtka će kupcu omogućiti otkazivanje kupnje.

METODA PLAĆANJA

Na web trgovini su dostupni sljedeći oblici plaćanja:

Prihvaćeno plaćanje – kupac plaća dobavljaču gotovinom kada isporuči naručenu robu na adresu kupca.
Nakon predračuna na transakcijski račun prodavatelja.
Plaćanje predmeta moguće je samo uz prethodni dogovor i za narudžbe veće od 200 €.
RASHODI I DOSTAVA ROBE
Kupac je u trenutku kupnje dužan platiti troškove slanja po primitku robe, osim naručivanja pojedinih predmeta, na kojima je naznaka: “poštarina je uključena u cijenu” ili “besplatna dostava”.

Koristimo GLS uslugu dostave za dostavu narudžbi u Republici Sloveniji. Naručeni proizvodi se isporučuju na adresu koju ste naveli kao adresu za dostavu, a nakon uplate po primitku naplaćuju naknadu za uplatu UPN obrasca prema cjeniku Pošte Slovenije (za predračun nema plaćanja). Dostava se odvija uglavnom ujutro. Ako pošiljku ne možete preuzeti prilikom isporuke, možete je preuzeti kasnije u najbližoj Pošti Slovenije ili u stroju za pakiranje. U slučaju otpreme proizvoda u zemlje Europske unije, za izračunavanje provizije koristi se cjenik dostavne službe koja je preuzela pošiljku. Za bržu dostavu ili dostavu izvan zemlje Slovenije potrebno je dogovoriti telefonom ili e-mailom.

Slanje (poštarina) ne naplaćuje se.

NARUDŽBE I POSTUPAK NAKUPA

Kupac može naručiti željenu robu telefonom, e-mailom ili kupnjom putem interneta. U slučaju kupnje putem interneta, posjetitelj internetske trgovine mora se registrirati kao korisnik. Nakon registracije, korisnik može započeti postupak naručivanja.

Postupak kupnje:

Korak: Kupac odabire željenu robu u ponudi internetske trgovine i količinu i izbor potvrđuje klikom na gumb “dodaj u košaricu”. Ako kupite nekoliko različitih predmeta, postupak se ponavlja za svaki predmet. Nakon dovršetka kolekcije artikala, kupac ima pregled sažetka narudžbe. Nakon pregleda sadržaja narudžbe, izbor se potvrđuje klikom na gumb “dovrši kupovinu”. Aplikacija će od korisnika zahtijevati da unese korisničko ime i lozinku ili se registrira. Nakon što je unos završen, postupak kupnje se dovršava odabirom načina isporuke i plaćanja i klikom na gumb “potvrdi narudžbu”.
Korak: Nakon što je narudžba, kupac dobiva obavijest e-poštom da je narudžba prihvaćena. U ovom koraku kupac ima priliku ponovo pregledati sadržaj narudžbe. U slučaju grešaka u kupnji, kupac također ima mogućnost otkazivanja narudžbe. Kupac može otkazati narudžbu u roku od 2 sata nakon slanja narudžbe putem e-pošte ili telefona. U slučaju otkazivanja putem e-maila, u poruku moraju biti sadržani sljedeći podaci: u naslovnici: Otkazivanje narudžbe; a u sadržaju poruke: a) ime proizvoda b) ime i prezime kupca c) adresa kupca.
korak: Ako kupac ne otkaže narudžbu, narudžba ide prodavaču na daljnju obradu. Nakon primitka, prodavatelj provjerava dostupnost naručenih predmeta i potvrđuje ili odbija narudžbu. Nakon potvrde narudžbe, prodavatelj obavještava kupca putem e-maila o predviđenom vremenu isporuke. Ako je roba na skladištu, prodavatelj u roku od 3 radna dana pravilno spakuje robu i šalje paket primatelju. Uz naručenu robu, kupac dobiva i račun.
Ugovor o kupoprodaji između ponuđača i kupca zaključuje se u trenutku kada kupac potvrdi narudžbu (kupac prima elektroničku poruku o statusu Narudžba je potvrđena). Od sada su sve cijene i ostali uvjeti kupnje fiksni i vrijede i za davatelja i za kupca. Kupoprodajni ugovor pohranjuje se elektroničkim putem na poslužitelju tvrtke.

Registraciju korisnik može otkazati u bilo kojem trenutku. To će učiniti tako da prodavatelju pismeno obavijesti o otkazivanju registracije. Prije izjave o poništavanju registracije korisnik mora podmiriti sve neizmirene obveze prema prodavaču.

Upozorenja o sigurnosti za upotrebu svih proizvoda.Upute za uporabu moraju se pročitati prije upotrebe svakog proizvoda. Svaki proizvod mora se sigurno ispitati prije upotrebe. Ako niste potpuno sigurni kako testirati proizvod ili niste sigurni da je proizvod siguran za upotrebu i može nanijeti imovinsku štetu ili štetu ljudskom zdravlju, nemojte ga koristiti, obavijestite prodavatelja i vratite ga. Sve proizvode upotrebljavate po vlastitom nahođenju i na vlastiti rizik.

Nastojimo za detaljan i točan opis proizvoda i slika. Međutim, ne možemo jamčiti da su svi podaci o proizvodu i njihove slike potpuno točni. U slučaju nejasnoća, provjerite točnost podataka s prodavateljem.

PRAVO DO povlačenja IZ UGOVORA

U slučaju ugovora na daljinu ili izvan poslovnih prostora, potrošač ima pravo, u skladu sa ZVPot, u roku od 14 dana obavijestiti nas da odustaje od ugovora, a da ne mora navesti razlog za svoju odluku. Potrošač je fizička osoba koja robu i usluge pribavlja ili koristi u svrhe izvan svoje profesionalne ili dobitne djelatnosti. Mogućnost odustajanja od ugovora sukladno ZVPot-u stoga se NE odnosi na pravne osobe.

Kupac koji odustane od ugovora ili narudžbe mora vratiti robu neoštećenu u originalnom pakiranju i u istoj količini. U slučaju da prodavac utvrdi da je vraćena roba oštećena ili da se vraćena količina ne podudara, prodavatelj ima pravo odbiti odustati od ugovora, a kupac je dužan nadoknaditi nastalu štetu.

Nemate pravo odustati od ugovora u sljedećim slučajevima:

ako se roba ili pribor ne vrate u originalnom neoštećenom pakiranju i u istoj količini;
ako uređaj ili softver sadrže korisničke podatke, slike, postavke;
ako je sigurnosna plomba na robi oštećena ili slomljena;
ako su upute i garancijski list robe oštećeni ili nedostaju;
u opskrbi robom koja je po svojoj prirodi neodvojiva od drugih predmeta;
prilikom kupnje baterija, punjivih baterija i baterija, kablova, žarulja, komponenti, ako ste otvorili sigurnosnu brtvu ili je uklonjena originalna ambalaža;
u opskrbi dizajna koje je potrošač u cijelosti ili djelomično sastavio;
pri kupnji jednokratnih proizvoda, rezervnih i rezervnih dijelova.
Možete poslati obavijest o odustajanju od tvrtke s jasnom izjavom da je jasno da se povlačite iz ugovora. Možete nam poslati obavijest o ostavci:

pismeno na adresu tvrtke;
u elektroničkom obliku na info@hipposhop.hr, u tom slučaju ćemo odmah potvrditi primitak obavijesti o odustajanju;
provjerite na poleđini fakture kako biste vratili proizvod i fakturu s proizvodom vratili na našu adresu.
Smatra se da ste izjavu o otkazu dostavili na vrijeme, ako je podnesete u roku koji je postavljen za odustajanje. Teret dokazivanja u vezi s ostvarivanjem prava na odustajanje prema ovom članku snosi potrošač.Obrazac za otkazivanje možete pronaći na:

Ako ste već primili robu i odustali od ugovora, robu morate vratiti u roku od 14 dana nakon obavijesti o povlačenju na našu adresu. Smatra se da ste robu vratili na vrijeme ako je pošaljete prije isteka roka od 14 dana. Predmete morate vratiti neoštećene u istoj količini i u originalnom, neoštećenom pakiranju. Oštećeno, modificirano i neoriginalno ili oštećeno pakiranje nije moguće vratiti. Vratite predmete kao paket, a ne kao pismo. Vraćene predmete mora pratiti kopija fakture i rado ćemo čuti da ćemo, čak i ako ispunite obrazac za povrat na poleđini fakture, brže uspjeti dovršiti cijeli postupak. U slučaju otkaza, pokrivat će se samo trošak vraćanja robe.

Ako ste već platili za naručenu robu, vratit ćemo vam sve uplate koje ste primili za narudžbu odmah, ili u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju.

Ako ste već primili robu i odustali od ugovora, robu morate vratiti u roku od 14 dana nakon obavijesti o odustajanju. U ovom ćemo slučaju zadržati vaš povrat dok ne primimo vraćenu robu ili dok nam ne dostavite dokaz da ste robu poslali natrag. Povrat ćemo primljene uplate istim načinom plaćanja koji ste koristili za kupnju, osim ako ne želite drugačiji oblik povrata sredstava. Najbrži i najjednostavniji način povratka nalazi se na vašem TRR-u (osobni račun). Ako se odlučite za ovu vrstu povrata novca, pošaljite nam svoj osobni račun ili ga zapišite na obrascu za povrat na poleđini računa.

Preporučujemo da nas obavijestite e-poštom prije povratka ili nas nazovete telefonom kako bismo se dogovorili o najboljem načinu povratka.

Ako proizvod ne radi ispravno ili ne radi kako treba, nazovite našu tehničku službu na telefonski broj gdje će vam naši savjetnici moći pomoći s potrebnim pojašnjenjima. Na taj ćete se način izbjeći moguća zlouporaba proizvoda i oštećenje samog proizvoda te moguća oštećenja drugih stvari.

Nećemo moći prihvatiti pritužbe na proizvode za koje će se utvrditi da su oštećeni nepravilnom ili neprimjerenom uporabom ili rukovanjem, a to nije nužno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja robe. Ako želite preuzeti takav proizvod nakon što je zahtjev odbijen, poslat ćemo vam ga i naplatit će vam troškove povezane s isporukom takvog proizvoda, ali takav proizvod možete preuzeti na našoj adresi.

U roku od 14 dana od primitka paketa, molimo vas da nas pismeno obavijestite da odustajete od ugovora (e-poštom ili poštom) i vratite proizvod na našu adresu u roku od 30 dana.

STVARNA GREŠKA

Prodavatelj mora isporučiti robu kupcu u skladu s ugovorom i biti odgovoran za materijalne pogreške njegova ispunjenja.

Kada je pogreška stvarna:ako stvar nema karakteristike potrebne za njezinu normalnu upotrebu ili za njezin promet;
ako artikl nema karakteristike potrebne za specifičnu uporabu za koju ga kupac kupuje, a što je bilo poznato ili je trebao biti poznat prodavatelju;
ako stvar nema svojstva i kvalitete o kojima je izričito ili prešutno dogovoreno ili propisano;
ako je prodavač isporučio stvar koja ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.
Prikladnost robe za uobičajenu uporabu ocjenjuje se u svjetlu obične robe iste vrste i u svjetlu izjava prodavača o karakteristikama robe koje je dao prodavatelj ili proizvođač, posebno oglašavanjem, predstavljanjem proizvoda ili navootingenjem same robe. Odgovornost za materijalne pogreške podliježe odredbama zakona kojim se uređuju obveze.

Kako se izvršava stvarna greška?

Kupac može tražiti svoja prava iz materijalne pogreške ako nas obavijesti o pogrešci u roku od dva mjeseca od dana kada je greška otkrivena. Kupac mora pružiti detaljniji opis pogreške u poruci o pogrešci i omogućiti nam da uvidimo stvar. Kupac nas može osobno obavijestiti o poruci pogreške, a mi mu moramo izdati potvrdu, bilo da je šalje u trgovinu u kojoj je predmet kupljen, ili prodavačevom agentu s kojim je sklopio ugovor.

Kada prodavač nije odgovoran za materijalne pogreške?

Prodavatelj nije odgovoran za bilo kakve materijalne nedostatke u robu koji se pojave nakon isteka dvije godine od isporuke artikla. Ako je predmet ugovora između prodavatelja i kupca rabljena stvar, nismo odgovorni za bilo kakve materijalne pogreške na robi, koje se pojave nakon što je prošlo godinu dana od isporuke. Smatra se da je greška u stvarima postojala u trenutku isporuke ako se dogodi u roku od šest mjeseci od isporuke.

JAMSTVO

Ako vaš predmet ne radi ispravno, možete zatražiti jamstvo. Imamo 24-mjesečno jamstvo na sve elektroničke uređaje u našoj ponudi. Jamstvo teče od dana primitka robe. Jamstvo možete zatražiti garancijskom karticom, računom i drugim dokumentima navedenim na fakturi. Imate li nepotvrđenu garancijsku karticu? Ne brinite! U ovom slučaju, u skladu s člankom 18. Zakona o zaštiti potrošača, nije potrebno da prodavatelj zasebno potvrdi garanciju.

Jamstvo se ne primjenjuje ako:fizičke ozljede;
trošenje zbog upotrebe;
pogreške nastale zbog pogrešne, neprimjerene i nemarne uporabe predmeta.
Ako je potrebno više od 45 dana za popravak, zamijenit ćemo vaš proizvod novim, ili ako to nije moguće, povrat kupnine za proizvod u cijelosti.

Zaštita podataka

Vaši osobni podaci bit će pažljivo zaštićeni u skladu s važećim propisima. Podaci dobiveni prilikom naručivanja robe koristit će se za slanje ponuda, računa i druge potrebne poslovne komunikacije između vas i prodavatelja. Korisnik je odgovoran i za zaštitu osobnih podataka osiguravajući sigurnost svog korisničkog imena i lozinke i odgovarajuću softversku (antivirusnu) zaštitu svog računala.

Pristup informacijama

Ponuditelj se obvezuje da će Kupcu uvijek pružiti sljedeće podatke:

identitet tvrtke (naziv tvrtke i sjedište, matični broj),
podaci za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
bitne karakteristike robe ili usluga (uključujući pretprodajne usluge i garancije),
konačna cijena robe ili usluge, uključujući poreze, ili način izračuna cijene ako se priroda robe ili usluge ne može unaprijed izračunati,
dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga ponuđena na web mjestu trebaju biti dostupni u razumnom roku),
uvjeti plaćanja, uvjeti isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i vrijeme isporuke),
informacije o bilo kojim dodatnim troškovima dostave, dostave ili otpreme ili upozorenje da mogu nastati takvi troškovi ako se ne mogu unaprijed izračunati,
valjanost ponude,
uvjeti, rokovi i postupci u slučaju povlačenja; osim toga, ako i koliki su troškovi vraćanja robe,
objašnjenje postupka žalbe, uključujući sve podatke o kontaktima ili kontaktne podatke kupca,
svjestan odgovornosti za materijalne pogreške,
mogućnost i uvjete postprodajnih usluga i dobrovoljno jamstvo gdje je to potrebno,
Postoje pogreške u pripremi web stranice na koje ne možemo utjecati i ne odgovaramo za njih. U slučaju velikog odstupanja u cijenama ili tehničkim podacima, obavijestit ćemo vas o vašoj narudžbi.
Izvansudsko rješavanje sporova i drugi pravni lijekovi

Prodavatelj će se maksimalno potruditi da sve sporove riješi međusobnim dogovorom, a ako to nije moguće, za rješavanje takvih sporova nadležan je sud u Ljubljani.

Podaci o upisu u registar, s upisom u registar i upisni broj:

SKD: G47.910 – Trgovina na malo putem poštanskih kuća ili putem interneta

Platforma za rješavanje sporovaOd 15. veljače 2016. Europska komisija priprema platformu za izvansudsko rješavanje sporova. Potrošačima se na taj način pruža mogućnost da rješavaju sporove putem internetske narudžbe bez sudjelovanja suda. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Više informacija o platformi za rješavanje sporova dostupno je na http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_en.htm.

KOMUNIKACIJA

bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
pošiljalac će biti jasno vidljiv,
razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve.
Uvjeti sudjelovanja također će biti jasno navedeni:

jasan način na koji se možete odjaviti od primanja promotivnih poruka,
Mišljenja / komentari korisnika

Korisničke recenzije i recenzije, kao i recenzije proizvoda o kojima pišu kupci, dio su funkcionalnosti trgovine za korisničku zajednicu. Pružatelj dopušta da mišljenje napiše bilo koji registrirani korisnik trgovine, a pregledao je dobavljač prije konačne objave. Davatelj neće objavljivati ​​bilo kakva mišljenja ili postove koji su uvredljivi, opsceni ili, prema mišljenju davatelja usluga, od koristi drugim korisnicima i posjetiteljima.

Izjava o zaštiti privatnosti

Ova izjava o privatnosti opisuje postupanje s informacijama koje pružaju ili prikupljaju naše digitalne platforme koje posjetiteljima omogućavaju pristup našoj web stranici i korištenje naših usluga. Ova je politika privatnosti u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a kao i lokalnim zakonom.

Pravni temelj za obradu podataka

Prikupljamo osobne podatke o posjetiteljima web stranica, kupcima, dobavljačima (uključujući treće strane kao pružatelje usluga). Te informacije mogu sadržavati ime, kontakt podatke i druge podatke potrebne za poslovanje s vama ili vašom organizacijom.

Da bi vam pomogao u pitanju
Ako se obratite telefonom, e-poštom, poštom, koristeći naše digitalne platforme ili druge komunikacijske kanale, možete se odlučiti za slanje osobnih podataka, uključujući vaše ime, adresu e-pošte ili druge podatke za kontakt. , Ovi osobni podaci omogućuju nam da odgovorimo na vaše zahtjeve za informacijama, pripremimo odgovarajuće korake i ponudimo vam da kupite proizvode kako bismo mogli odgovoriti na zahtjeve iz jamstva ili druge tvrdnje.

Kupci i vodi
Prikupljamo osobne podatke od kupaca i potencijalnih klijenata, uključujući imena, kontakt podatke, podatke o plaćanju i kreditnoj kartici, kreditne i druge podatke, jer su nam potrebni za poslovanje s pojedincima ili organizacijama. Mogu pružiti informacije logističkim partnerima kako bi mogli organizirati narudžbu, uključujući isporuku proizvoda. Automatsko prikupljanje podataka na digitalnim alatima omogućava nam da vodimo računa o sigurnosti korisnika naše stranice.Razvoj poslovanja
Osobni podaci u koje imate povjerenja ili se automatski prikupljaju putem naših digitalnih alata koristit će se za bolje razumijevanje korisnika naših proizvoda i rješenja te će biti osnova za relevantnu komunikaciju i ponude kada nas kontaktiraju. Osobni će se podaci koristiti za poboljšanje proizvoda, procesa, web stranica.

Marketinške komunikacije
Ankete posjetitelja i kupaca

Poštivanje želja posjetitelja i kupaca

Mi možemo prikupiti osobne podatke od posjetitelja naše web stranice ili kupaca kako bismo pružili određene proizvode i uzeli u obzir interese naših kupaca.

Usklađenost s zakonodavstvom
Mi možemo prikupljati osobne podatke kako to zahtijeva ili dopušta zakon. Osobni i neosobni podaci koje prikupljamo tretiraju se kao povjerljivi i neće se prodavati ili prosljeđivati ​​trećim osobama, osim ako je drugačije navedeno u ovoj izjavi.

Kako prikupljamo vaše podatke

Prikupljamo podatke koje nam dajete kada nas kontaktirate u vezi s proizvodima, uslugama ili informacijama, prijavljujete se na naše web stranice, sudjelujemo na javnim forumima ili u drugim aktivnostima na našim digitalnim alatima, odgovaramo na ankete kupaca ili na drugi način komuniciramo s nama. Informacije prikupljamo pomoću različitih tehnologija, poput kolačića, poveznice na politiku kolačića.

Nećemo dijeliti vaše osobne podatke ni sa kim, osim u sljedećim slučajevima:

Kada podružnice ili treće strane pružaju usluge u naše ime, poput odgovaranja na vaše zahtjeve ili isporuke paketa i korisničkih usluga i slično. Ovim je tvrtkama zabranjeno koristiti vaše osobne podatke u bilo koju drugu svrhu osim one koju mi ​​zahtijevamo ili zahtijevamo zakonom.
Kad dijelimo osobne podatke u poslu ili sa trećim stranama kako bismo osigurali sigurnost i sigurnost naših klijenata, štitimo naša prava i imovinu u skladu sa zakonskim procedurama ili u drugim slučajevima u kojima vjerujemo u dobroj vjeri da je objavljivanje zakonski obavezno.
Vaša kontrola i vaše odlukeDajemo vam nekoliko kontrola i izbora o načinu na koji prikupljamo, koristimo i dijelimo vaše podatke. U skladu s lokalnim zakonom, kontrola i odlučivanje s vaše strane mogu uključivati ​​sljedeće točke:

Možete promijeniti svoju odluku o pretplati, primanju vijesti i obavijesti.
Možete odlučiti želite li primati marketinške poruke od nas o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vas mogli zanimati.
Možete odlučiti želite li primati obavijesti o ciljanom oglašavanju od oglasnih mreža, davatelja podataka i usluga tržišne analize i drugih usluga.
Možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima u posjedu radi ispravljanja netočnih ili nepotpunih podataka, a u određenim okolnostima možete tražiti da se podaci koje imamo o vama izbrišu iz naše evidencije (prava pojedinaca).
Sigurnost, integritet i pohrana podataka

Sigurnost, cjelovitost i povjerljivost vaših podataka za nas su od najveće važnosti. Naš tim poduzima tehničke, administrativne i fizičke mjere zaštite kako bi zaštitili podatke od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, korištenja i izmjena. S vremena na vrijeme pregledavamo sigurnosne postupke kako bismo razmotrili najnoviju tehnologiju i metode. Imajte na umu da, usprkos našim najboljim naporima, nijedna mjera predostrožnosti nije potpuna ili nemoguća zaobići. Vaše ćemo osobne podatke zadržavati onoliko dugo koliko je nužno za svrhe navedene u ovoj izjavi o privatnosti, osim ako je dulji rok zadržavanja određen zakonom ili ako to dopušta zakon. Redovito ćemo ažurirati podatke da bismo ih stalno ažurirali.

Promjene u ovoj izjavi o privatnosti

S vremena na vrijeme možemo izmijeniti ovu Izjavu prilagođavajući je najnovijim tehnologijama, industrijskim postupcima, regulatornim zahtjevima ili drugoj upotrebi. Važna verzija izjave o privatnosti bit će objavljena na našim digitalnim platformama. Preporučujemo vam da redovno pratite Izjavu o privatnosti. Ako to zahtijeva primjenjivi zakon, tražit ćemo vaš pristanak prije uvođenja bilo kakvih promjena.

Komentari i pitanja

Privatnost i kolačići

Osobni podaci naših korisnika jedno je od područja na koje posvećujemo najveću pažnju i pažnju. Obavezujemo se da svi zahtjevi nisu samo ispunjeni, nego, ako je moguće, i premašeni, jer smo svjesni osjetljive prirode ovog područja.

U poslovne svrhe, hipposhop.hr prikuplja sljedeće korisničke podatke:ime i prezime;
adrese za dostavu;
firmo oz. naziv pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);
porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);
adresa e-pošte (korisničko ime);
lozinku u šifriranom obliku;
kontakt telefon;
država prebivališta;
ostale informacije koje korisnik dobrovoljno unosi u obrasce u internetskoj trgovini;
ostale informacije koje korisnik dobrovoljno doda kasnije na svoj profil.
Prodavač nije odgovoran za točnost, cjelovitost i pravovremenost podataka koje unose korisnici.Za sigurnosne se svrhe prikupljaju i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web mjestu. Svakom korisniku dodijeljen je sesijski kolačić na početku posjete radi prepoznavanja i nadzora košarice. Hipposhop.hr također može pohraniti ostale kolačiće na vaše računalo, kao što su: korisnički ID u šifriranom obliku (radi prepoznavanja korisnika pri sljedećoj posjeti), ocjene predmeta (da biste znali koje stavke ste već ocijenili) i kolačiće Google Analytics ( analiza posjeta mjestu).

Svi podaci osim kolačića trajno se pohranjuju na poslužitelj hipposhop.hr. Sesijski kolačići pohranjuju se samo u memoriju poslužitelja tijekom trajanja posjete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, a trajni kolačići pohranjuju se na računalo posjetitelja.

Provedite politiku privatnosti

Pravo na informiranje

Obavijesti o statusu narudžbe: Pridržavamo si pravo obavjestiti vas putem telefona ili e-pošte o statusu vaše narudžbe. Ako ne preuzmete svoju narudžbu dulje od 5 dana, zadržavamo pravo poziva i obavijestiti vas kao podsjetnik za preuzimanje predmeta.

Obavijesti o narudžbi: vaše korisničko iskustvo je važno za nas, tako da će nakon primitka narudžbe naš službenik nazvati vas da potvrdi da ste zadovoljni kupnjom i proizvodom. Ako želite, naš službenik također će vas obavijestiti o drugim pogodnostima koje možete dobiti ili iskoristiti kada kupujete na mreži. U tom ćete slučaju primati redovne e-mailove i sms obavijesti o prednostima vaše tvrtke na vaš telefonski broj i svoju e-mail adresu. Možete u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak slanjem e-maila na info@hipposhop.hr ili otkazivanjem pretplate klikom na vezu “odjava”. Također zadržavamo pravo pitati vas o učestalosti posjeta našoj web stranici. Vaše ćemo povratne informacije upotrijebiti za poboljšanje stranice i korisničkog iskustva. Ako ispunite promotivne obrasce (kuponi za popust) na društvenim mrežama, dobit ćete obavijesti putem e-maila kako bismo vas redovno informirali o mogućnostima korištenja promotivnih kupona. Na ove se obavijesti možete odjaviti i na isti način opisan gore.

vrste osobnih podataka, korisnike ili kategorije korisnika kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno korisnicima u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama,

procijenjeno razdoblje zadržavanja osobnih podataka ili, ako to nije moguće, kriterije koji će se koristiti za utvrđivanje tog razdoblja,

postojanje automatiziranog odlučivanja, uključujući stvaranje profila.

razloge za to kao i značenje i predviđene posljedice takve obrade za pojedinca.

jedna (besplatna) kopija osobnih podataka u formatu koji sam odredio (ako je zahtjev elektroničkim putem komunikacije i ako drugačije ne zahtijevam, kopija će se dostaviti elektroničkim putem). Za dodatne kopije koje su mi potrebne, operator može naplatiti razumnu naknadu, uzimajući u obzir troškove.

oporavak netočnih osobnih podataka.

uskraćivanjem točnosti osobnih podataka kroz razdoblje koje kontroloru omogućuje provjeru točnosti osobnih podataka,

obrada je nezakonita i protivim se brisanju osobnih podataka i umjesto toga zahtijevam ograničenje njihove uporabe,

kontrolor podataka više ga ne treba u svrhu obrade, ali trebam ga za provedbu, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva.

brisanje svih osobnih podataka (pravo da se zaborave) ako su ispunjeni zahtjevi članka 17. Opće uredbe o zaštiti podataka, a posebno kada povučem ovu suglasnost za obradu osobnih podataka.Ispis osobnih podataka u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom obliku, s pravom prosljeđivanja tih podataka drugom kontroloru, a da ih izvorni kontroler ne ometa.

Prestanite koristiti osobne podatke za potrebe izravnog marketinga, uključujući stvaranje profila.

Ne podliježem odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući stvaranje profila, što ima pravne učinke na mene ili slično značajno utječe na mene ako su ispunjene pretpostavke članka 22. Opće uredbe o zaštiti podataka.

pravo podnijeti žalbu kontroloru kod Povjerenika za informacije ako smatram da obrada mojih osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka.

Ostvarivanje prava

Svjestan sam da se svi gore navedeni zahtjevi u vezi s ostvarivanjem prava na osobne podatke mogu pismeno uputiti kontroloru na e-mail: info@hipposhop.hr

Svjestan sam da kontrolor može zatražiti dodatne informacije od mene u svrhu pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava na osobne podatke i mogu odbiti djelovati samo ako dokaže da me ne može pouzdano identificirati.

O kolačićima

Što su kolačići i zašto su potrebni?

Kolačić je kratak tekst koji web stranica šalje vašem pregledniku kada ga posjetite. Na taj ćete način web mjesto prepoznati, upamtiti podatke o vašoj posjeti i pružiti vam prijateljsku i jednostavnu web uslugu. Koristimo kolačiće za personaliziranje sadržaja na našim stranicama, upamtiti vaše postavke i bilježiti posjete našoj internetskoj trgovini. Pregledavanje naše internetske trgovine kolačiće čini ugodnijim, bržim i učinkovitijim.

Onemogućavanje kolačićaVi odlučujete želite li dopustiti pohranjivanje kolačića na vaš uređaj. Postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića odaberite web preglednik koji koristite.

krom
Firefox
opera
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 i 8
safari
Ako promijenite ili izbrišete datoteku kolačića preglednika, izmijenite ili nagradite preglednik ili uređaj, možda ćete morati ponovo onemogućiti kolačiće. Proces upravljanja i brisanja kolačića razlikuje se od preglednika do preglednika. Ako vam je potrebna pomoć u vezi s tim, možete se obratiti službi za pomoć našeg preglednika. Također možete onemogućiti praćenje usluge Google Analytics na sljedećim vezama https: //marketingplatform.google.com/about/.

Kolačići koji se koriste na ovoj web stranici:

NAZIV CILJA KUKA ZA TRAJANJE PODUZEĆA
sb Djelovanje Facebook dodatka 2 godine Facebook
fr Rad Facebook dodatka 3 mjeseca Facebook
xs Trčanje Facebook Plugin 3 mjeseca Facebook
c_user Trčanje Facebook Plugin 3 mjeseca Facebook
prisutnost Funkcija Facebook dodatka Trajanje Facebook sjednice
pl Rad Facebook Plugin 1 mjesec Facebook
wd Operacija Facebook Plugin 1 tjedan Facebook
datr Trčanje Facebook Plugin 3 mjeseca Facebook
m_pixel_ratio Kako funkcionira Facebook dodatak Trajanje Facebook sesije
dpr Operacija Facebook Plugin 1 tjedan Facebook
act Function of Facebook plugin Trajanje Facebook sesije
__utma Pageviews prije 2 godine od Google Analytics
__utmz Website Analytics 6 mjeseci Google Analytics
__utmc Statistika pregleda web stranica Trajanje sesije Google Analytics
__utmv Statistika pregleda web mjesta Trajanje sesije Google Analytics
__distillery Operacija video playera hipposhop.hr hipposhop.hr
woocommerce_items_in_cart Operacija web stranice hipposhop.hr hipposhop.hr hipposhop.hr
__kla_id Web lokacija koja funkcionira hipposhop.hr hipposhop.hr hipposhop.hr
wp_woocommerce_session_ Operacija web stranice hipposhop.hr hipposhop.hr hipposhop.hr